úterý 24. července 2007

informace - Hledání lesních hradů


informace o skautské výpravě...

výprava Hledání lesních hradů (Zlaté Hory, Edelštejn, Koberštejn, Quinburg, Rabenštejn, Pustý hrad, Vrbno p.Pradědem)

V hloubi jesenických lesů se skrývají tajemné hrady. Jen málokdo je zná. A my se vydáme do hloubi Medvědské hornatiny(kopce mezi Revízem a Vrbnem) a skryté hrady nalezneme.

KDY: tento víkend 27. – 29.7., od pátku do soboty

SRAZ: 27.7., v pátek v 16 hodin u klubovny. Půjdeme pěšky ze Zlatých Hor.

Návrat: v neděli, podle toho jak budeme stíhat. Nejdříve dopoledne, nejpozději v 17.30.

VYBAVENÍ: na vícedenní výpravu, takže spacák, karimatku, pláštěnku.

Budeme spát pod širákem, když bude škaredě, tak se někam schováme – takže stan neberte. Snažte se sbalit tak, ať všechno v pohodě unesete. Vše sbalíme do batohu na záda.

Dále os.desítku, dostatek jídla(kdo chce vařit na ohni, tak ať nezapomene ešus a lžíci).

Dobré boty. A další věci, které uznáte za vhodné.

Těším se na Vás. Vašek(tel. 731 805 024)

4 komentáře:

AutumnCollection řekl(a)...

Pozdravujte Koberštejn, Quinburg a hlavně Rabenštejn alias Krakena, kde se nachází po celé republice slavný a jinak vůbec fantastický převis, pod kterým se v pohodě a klidu vyspí min.15 lidí, takže v případě nepřízně počasí je to spaní doslova královské (jen by to chtělo spravit ten strom, co už tam 4 roky ve větru straší) a vybavené. Když pohledáte, najdete i pár výškových knih (ten Hrabal co je tam všude podepsaný nejsem já, ale můj mladší bratr)

P.S. A dávejte bacha, před měsícem tam jeden kamarád zasahoval u vážného zranění po pádu ze skály (vůdce oddílu, který hrál se svými svěřenci šiškovku).

Pod modrou oblohou

Fil

Vašek řekl(a)...

File, kde přesně je Kraken? Přímo na Rabenštejně? Hodně jsem o něm slyšel, ale vím jen, že je v tom údolí.
Ještě ke skalním bivakům, znáš Zelenou komnatu(Chambre verde)? Taky je tam cancák:)

AutumnCollection řekl(a)...

Ahoj,

pokud jdeš po značené trase např. přes PásmoOrlíka, kolem Medvědího vrchu a Solné chaty po nevím jaké barvě do Vrbna p. Pradědem, leží Rabenštejn cca. 1km dolů směr Vrbno od Solné chaty a 50-200 metrů dolů od takového rozcestí přímo pod Tebou. No a hned ta první skála která tam trčí a jde vidět i z cesty je právě Kraken. Když slezeš dolů z cesty, ten převis pak už nejde přehlédnout, protože je doopravdy dost velký, navíc i "zařízený :-)".

A Rabeštejn jako takový je pak jedna skála asi 50 metrů dál dolů z kopce a když půjdete ještě další snad půl kilometr dolů, narazíte i na Pustý Hrad. Věřím že najdete a určitě to stojí za to.

Pod modrou oblohou

Fil

Vašek řekl(a)...

Díky, určitě to najdeme! Jinak plánujeme jít přes vrcholy(takže Příčná, Orlík, Medvěďák)na Quinburg musíme slézt, pak zase nahoru a dolů na Solnou chatu(je nad ní polom, tak si kluci dají:)Půjdou hlavně asi mladší skauti(snad někdo půjde), tak to máme na celý víkend, ale dalo by se i za den, že:)
Jestli se chcete přidat(brun.roveři)jste vítáni. Snad nepůjdu sám, to bych tu trasu musel někam natáhnout:)